Wees welkom op 20 april 2024 op landgoed Maarsbergen!

Het NK Jachtpaarden is een dagje uit voor jong en oud. Geniet op deze dag samen met familie en vrienden van het buiten zijn, een sfeervolle ambiance, tradities en sport. Begin de dag met een verse kop koffie op het hoofdterrein en neem een kijkje bij de verschillende stands. Trek er vervolgens op uit voor een wandeling om de deelnemers bij de verschillende hindernissen aan te moedigen en geniet van de prachtige natuur op Landgoed Maarsbergen. De dag wordt op het hoofdterrein afgesloten met een demonstratie van de slipjacht en uiteraard de prijsuitreiking.

Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het NK Jachtpaarden.

Route: stel de navigatie in op “Maarnsegrindweg 30, 3953 LW Maarsbergen”. Zodra u de Provinciale weg N226 verlaten heeft volgt u de bordjes en de aanwijzingen van de verkeersregelaars.

hoofdterrein kopie

Het programma

9.00 – 12.00 uur Keuring
In de ringen aan het hoofdterrein beoordelen juryleden de gangen en het exterieur van de jachtpaarden in de
Masters- en Memberklasse.
12.15 – 16.15 uur Crosscountry over Landgoed Maarsbergen
De terreinproef waarbij in koppels van twee een spectaculair crossparcours wordt afgelegd.
16.30 uur Jury te paard
Buitenlandse juryleden rijden de hoogst geklasseerde paarden in de Mastersklasse.
17.00 uur Demonstratie  |  Koninklijke Nederlandsche Jachtvereeniging
De Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging is dit jaar de gastheer van het NK Jachtpaarden en demonstreert het jagen achter de meute onder muzikale begeleiding van het Corps des Sonneurs. 
17.30 uur Prijsuitreiking
De Nederlands en Nationaal Kampioen worden gehuldigd.
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen en het aantal deelnemers. Kaarten zijn alleen online verkrijgbaar. Op Landgoed Maarsbergen zijn honden welkom, mits aangelijnd en met opruimplicht. Deelnemers en bezoekers van NK Jachtpaarden zijn zich ervan bewust dat er tijdens het kampioenschap audio en visuele opnames gemaakt kunnen worden voor promotionele en/of commerciële doeleinden voor tijdens het kampioenschap en in de toekomst. De deelnemers en bezoekers doen afstand van zijn/haar portretrecht bij het toetreden van het wedstrijdterrein, voor zover het gaat om beelden in en rond het terrein waarbij hij/zij herkenbaar in beeld komt. De deelnemers en het publiek geven tevens toestemming voor het gebruik van deze materialen.